403-blogKörnyezetKülföldi hírekKultúra403TörténelemTudomány

R.I.P Dr. Wenliang! Meghalt az orvos, akit decemberben a Kínai Közbiztonsági Hivatal elhallgattatott. 

Meghalt az orvos, akit decemberben a Kínai Közbiztonsági Hivatal elhallgattatott. 

A kommunista Kína feltehetően soha az életben nem hagy fel az országa lakosainak az elnyomásával. Mondhatnánk, hogy ehhez nekünk semmi közünk, hiszen nem a mi országunk, nem mi lakunk ott. Azonban megragadom a kézzel fogható alkalmat és itt kijelentem, hogy igen is van közünk hozzá. Mondhatnám, hogy a kínai informatikai eszközök esetleges adatgyűjtése, a hacker támadások a más országok eszköziben elrejtett kém-eszközök és esetleg az 5G hálózatok milyen komoly veszélyt jelenthetnek az egész világra nézve, mondhatnám, hogy már most sc-fi regénybe illő módon alkalmazzák a saját lakosaikon a digitális technológia által irányított totális kontrollt. Azonban nagy eséllyel az emberek többsége csak bagatell konteóknak tekintené a mondandóm.

Így hát inkább leírom, hogy meghalt egy kínai orvos, aki decemberben kitett egy bejegyzést egy kínai közösségi oldalra, melyben felhívta a kollégáinak a figyelmét arra, hogy egy a SARS vírushoz hasonló fertőzés miatt viseljenek védőruhát. Ekkor még nem volt tisztában azzal, hogy milyen vírus fedezett fel a betegeken, de azt látta, hogy tartani kell a terjedésétől.

Sajnos a kommunista rendszer azonnal reagált és 4 nap múlva kimentek hozzá Kínai Közbiztonsági Hivatal emberi és arra kényszerítették, hogy írjon alá egy dokumentumot, miszerint szándékosan rémhíreket terjesztett és ezzel súlyosan megzavarta a társadalmi rendet.

Wenliang, aki a Vuhani Központi Kórház szemészorvosa volt, csütörtökön halt meg, miután már ő is elkapta a koronavírust. 

Címkék
Back to top button
Close
Close