403-blogKülföldi hírekTudomány

Meggondolta magát Oroszország?

Úgy tűnik, hogy egyelőre nem próbálja megszállni Oroszország Ukrajnát.

Hogy ez most egy barbatrükk, vagy altatás, azt mindenki döntse el maga. Mindenesetre ha igazak voltak az amerikai hírszerzők által publikált orosz szándékok, akkor azok valamiért megváltoztak – lehet, hogy a kínai-tajvani konfliktus miatt erről itt írtunk tegnap.

Oroszország szerint a nyugati országok megszégyenültek. Miközben Moszkva bejelentette, hogy kivon néhány csapatot az ukrán határról, az ország külügyminisztériuma nyilatkozatot adott ki.

Maria Zakharova szóvivő már közleményt is adott ki a telegrammon: “2022. február 15-e a történelembe fog kerülni, amikor a nyugati háborús propaganda kudarcot vallott. Megszégyenültek és megsemmisültek anélkül, hogy egyetlen lövést is leadtak volna.” – Meg nem nevezett amerikai tisztviselők a múlt héten azt mondták újságíróknak, hogy már ma megtörténhet az orosz invázió.

Oroszország bejelentette néhány csapatot kivon a határról

Az Interfax hírügynökség kommentárjában a védelmi minisztérium szóvivője, Igor Konasenkov azt mondta:

A déli és nyugati katonai körzetek küldetésüket befejező egységei már megkezdték a vasúti és gépjármű-szállításba való berakodást, és ma kezdik meg áttelepítésüket helyőrségeikbe. Más egységek gyalogosan vonulnak majd katonai konvoj részeként. Több harci és kiképzési gyakorlatot, a tervek szerint végrehajtották.

De néhány gyakorlat még folyamatban van, mondja Konashenkov.

Az orosz fegyveres erők egy sor nagyszabású gyakorlatot még nem fejeztek be, beleértve az egyes  csapatok operatív kiképzését is. 

Február 20-án ér véget a térség másik nagyszabású gyakorlata, az Orosz-Fehérorosz Unió közös hadgyakorlata.

Oroszország mintegy 130 000 katonát helyezett el Ukrajna határa közelében, ebből körülbelül 30 000 katona vesz részt a fehéroroszországi hadgyakorlatokon.

Írja a BBC

Címkék
Back to top button
Close
Close