403-blogKörnyezetKülföldi hírek

A szakadárok azt állítják, hogy az ukrán tüzérség csapást mért rájuk.

Sokan gondolták úgy, hogy az Orosz csapatok visszavonása csak trükközés volt és látszólagos cselekedet. A NATO meg van győződve arról, hogy csak a kifogásra és alkalomra vár az Orosz vezetés, hogy támadhasson.

A kifogás most a kezükben lehet, miután az orosz törvényhozók elismerték az Ukrajnától elszakadt területeket, a mai nap a szakadárok azt állítják, hogy az ukrán tüzérség csapást mért rájuk.

168Óra: Az amerikai hírszerző ügynökségek a hónap elején azt közölték, hogy szerintük Oroszország ürügyet gyárthat egy ukrajnai invázióhoz, esetleg egy megrendezett támadást bemutató propagandavideók készítésével. Oroszország ezt elutasította.

A lövésekről szóló állítások az önhatalmúlag kikiáltott “Luhanszki Népköztársaság” képviselői által kiadott nyilatkozatban szerepeltek.

Azt állították, hogy az ukrán kormányerők csütörtökön négy különböző incidensben aknavetőket, gránátvetőket és géppuskát vetettek be.

„Ukrajna fegyveres erői durván megsértették a tűzszüneti rendszert, nehézfegyvereket használtak, amelyeket a minszki megállapodások értelmében vissza kellett volna vonni”

– fogalmaztak a közleményben. – Írja a 168 Óra

Címkék
Back to top button
Close
Close