403-blogKultúra403Tudomány

A Facebook benne lesz a tévédben is, ha akarod…

149 Dollárért elintézheted, hogy lehallgasson a facebook a TV-éden keresztül :D

A Facebook egy új az okos tv-hez csatlakoztatható eszközzel szeretne még közelebb kerülni hozzánk és úgy tűnik, hogy beköltözne a nappalinkba is.

A társaság ma bejelentette a Portal TV-t, amely egy Okos-TV kiegészítő mellyel a társaság széles látószögű videocsevegését az otthonunk legnagyobb képernyőjére hozza el nekünk. A TV-portál értékesítése november 5-én kezdődik 149 dollárért, rendelhetünk két Portál-eszközt is egyszerre és akkor 50 dollár kedvezmény jár.

A Portal TV egyike azon három intelligens video chat-eszköznek, amelyet a cég ma bejelentett. Publikálták  a 10 hüvelykes portált és a 8 hüvelykes Portal Minit is.

A portál a Tv-hez csatlakoztatása  a HDMI port segítségével lehetséges, majd be kell jelentkezni be a Facebook-fiókba és elkezdhetjük a hívásokat a Messenger és a WhatsApp-on. A WhatsApp hívásait elvileg végpontokból titkosítják, ami fontos szempont lehet azon emberek számára, akik nagyobb bizonyosságot szeretnének, hogy a Facebook nem bányássza hívásainak tartalmát hirdetési vagy más célokra.

 

Sex előtt azért húzd ki a hálózati csatit, ha nem akarod, hogy valamelyik facebook alkalmazott rajtad élje ki az estleges beteges hajlamait… Természetesen a mikrofon rögzíti majd a hangokat a nappalidban!!! – ezt már nem is tagadják (de jó!)… A Bloomberg értesülése szerint az alkalmazás folymatosan hangmintákat gyűjt majd – azt az információt adta a facebook egyik embere, hogy azt majd ki lehet kapcsolni. Ugyanakkor hozzátették, hogy a kikapcsolás lehetősége nem gyárilag beépített funkció, azt egy utólagos szoftverfrissítéssel teszik majd a rendszerbe.

Tekintve a facebook applikációval kapcsolatos legutóbbi lehallgatási botrányára, nem biztos az, hogy a világon minden felhasználó szeretné a TV készülékén elhelyezett kamerát és mikrofont összekötni a facebook rendszerével. A világon egyre többe felhasználó tekint ezekre az alkalmazásokra biztonsági kiskapuként a személyes adatok védelme szempontjából. Olvasd el a facebookkal kapcsolatos másik írásunkat is itt

Via
TheVerge
Címkék
Back to top button
Close
Close