403-blogKülföldi hírek

Trmup ugyan nem ment el a beiktatása, de hagyott egy levelet Biden számára az ovális irodában.

Donald Trump elkerülte az elnökök által alkalmazott hagyományos protokollok nagy részét utódjának beiktatásával kapcsolatban, egyet kivéve: levelet hagyott Joe Biden elnöknek.

Judd Deere, a Fehér Ház szóvivője szerdán megerősítette, hogy Trump jegyzetet hagyott utódjának. Az elnökök általában gratulálási és támogatási jegyzetet hagynak maguk mögött az Ovális Irodában, de néhányan megkérdőjelezték, hogy Trump megteszi-e ezt, tekintettel arra, hogy habozik még Biden győzelmét is elismerni.

A Fehér Ház nem hozta nyilvánosságra Trump jegyzetének tartalmát: “Ez egy a 45. és 46. elnökök közötti levél” – mondta Deere.

Szerdán később Biden megerősítette, hogy megkapta a levelet, és elmondta az Ovális Iroda újságíróinak, hogy a jegyzet “nagyon nagylelkű”.

“Az elnök nagyon nagylelkű levelet írt” – mondta Biden. “Mivel privát, addig nem beszélek róla, amíg nem beszéltem vele. De nagylelkű volt.”

Mike Pence alelnök is hagyott jegyzetet utódjának, Kamala Harrisnek.

A múltban a leköszönő elnökök a jegyzetek segítségével hangsúlyozták utódaiknak a munka jelentőségét, valamint a néha ezzel járó jutalmakat, nehézségeket és a magányt.

George W. Bush elnök Barack Obama elnökhöz intézett feljegyzése figyelmeztette Obamát, hogy lesznek “erőt próbáló pillanatok”, hogy kritikusai “dühöngenek”, hogy “barátai” csalódást okozhatnak. De Bush azt írta: “mindenható Istened lesz, aki megvigasztal, egy család, aki szeret téged és egy olyan ország, amely miattad megy majd előre, beleértve engem is”.

Obama 2017-ben követte a hagyományt, jegyzetben emlékeztetve Trumpot arra, hogy az elnökök a nyugati szárnynak “csak ideiglenes” lakói.

“Ez minket azoknak a demokratikus intézményeknek és hagyományoknak őreivé tesz – például a jogállamiságot, a hatalmi ágak szétválasztását, az egyenlő védelmet és a polgári szabadságjogokat -, amelyekért elődeink harcoltak és elvéreztek” – írta Obama. “A napi politika erőfeszítéseitől függetlenül rajtunk múlik, hogy legalább olyan erősen hagyjuk-e demokráciánk eszközeit, mint amennyire megtaláltuk őket. ”

George HW Bush elnök 1993-ban Bill Clinton elnöknek írt, mondván: “soha nem érezte azt a magányt, amelyet egyes elnökök leírtak”.

“Nehéz idők lesznek, amelyeket még nehezebbé tesznek azok a kritikák, amelyeket nem tarthat igazságosnak” – írta Hillary Clinton az Instagramjára felkerült levél szerint . “Nem vagyok túl jó ahhoz, hogy tanácsot adjak; de ne hagyja, hogy a kritikusok elbátortalanítsák, vagy letaszítsák a pályájáról.”

Clinton 2001-ben feljegyzést is hagyott George W. Bush elnöknek az ABC News szerint .

“Ettől a naptól kezdve mindannyiunk elnöke vagy” – írta. – Köszöntelek, és sok sikert és sok boldogságot kívánok.

 

Source
Yahoo News
Címkék

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back to top button
Close
Close