403-blogGazdaságKultúra403Tudomány

Feltörhették a Nemzeti Színház weboldalát…

A Nemzeti színház weboldalának egyes angol nyelvű oldalai egy idegen domainre irányítják át a gyanútlan látogatót, amin erotikus tartalmú hivatkozás van. A “hack” valószínű, hogy nem új – ugyanis a google be is beindexelte az erotikus tartalmat…  Ha rákeres valaki arra hogy nemzetiszinhaz.hu dating akkor az alábbi találati listát kapja:

A hacket a telex fedezte fel, a hvg felvette a kapcsolatot az illetékesekkel, de még nem kaptak választ arra, hogy valójában mi történhetett, a kivizsgálás folyamatban van.


A szerk. véleménye; Nagy esély van arra, hogy egy úgynevezett BlackSEO technikát alkalmaztak, ezért kerültek fel rejtett hivatkozások a weblapra. Ennek a technikának a lényege, hogy a Nemzeti Színház weboldala a google robotja szempontjából egy “erős” “megbízható” weboldal, mint minden állami és ahhoz közeli szervezet weboldala… Ha egy ilyen domain-ről hivatkoznak egyéb weboldalakra releváns szövegkörnyezetben, akkor a hivatkozott oldalak esetleg előrébb kerülhetnek a találati listán az adott kulcsszavakra, mivel a google algoritmusa úgy értékeli a hivatkozást, hogy a Nemzeti Színház megbízik benne és a témában relevánsnak tartja a hivatkozott weboldlat… Ezeket a hack-eket általában megpróbálják minél tovább titokban tartani, hiszen ha kiderül, akkor általában törlik a hamis oldalalkat a hivatkozásokkal/átirányításokkal, ill. sok esetben be is jelentik a google-nél, ezért is nem rakták ki a nyilvános oldalra és kerültek “rejtett” linkekre…

Címkék
Back to top button
Close
Close