403-blogKülföldi hírekTudomány

Fegyvert kaphatnak az Orosz űrhajósok

Felfegyvereznék az orosz asztronautákat...

Oroszország egy olyan fegyvert tesztel, amelyet a visszatérő űrhajósok vadon élő állatok megfékezésére használhatnának akkor, amikor távoli területeken landolnának – mondta az orosz űrügynökség vezetője szerdán.

A űrhajósok fegyvertelenek voltak több mint egy évtizede, de Dmitrij Rogozin a Roscosmos ügynökség vezetője szerint ideje fegyvereket visszahozni.

“Lehetséges, hogy olyan helyeken is leszállások lesznek, ahol nem laknak, erdőben és erdős-sztyeppéken. Az űrhajósok azt mondták, hogy jó lenne ha fegyver is tartozna a felszereléshez” – mondta Rogozin.

“A fegyvert már teszteljük. Úgy vélem, hogy valószínűleg másfél éven belül része lesz az űrhajósok felszerelésének” – idézte a TASZSZ orosz hírügynökség Rogozint.

‘A legénység támogatására a készlet tartalmazna jelzőrakétát, valamint éles fegyvert, amelyre szükség lehet akkor, ha egy vad az erdőben megtámadná az asztronautát a földet érés után’ – tette hozzá.

Korábban Oleg Kononenkov orosz űrhajós, aki nemrégiben tért vissza a Földre és az ISS-személyzet parancsnoka volt, már kijelentette, hogy kiegészítő eszközökre lehet szükség a pusztában.

“Lehet, hogy durva terepen érünk földet és szükség lehet egy speciális eszközökre (pl. túlélőkés), hogy menedéket építhessünk magunknak, és esetleg fegyverre is szükségünk lehet a vadon élő állatok miatt” – mondta kedden az újságíróknak.

Az 1980-as évektől kezdve a űrhajósok felszereléséhez tartozott egy TP-82 típusú maroklőfegyver. A fegyvert 2007-ben eltávolították a jóváhagyott sürgősségi készletből. Olvasható a SpaceDaily oladalán

Via
SpaceDaily
Címkék
Back to top button
Close
Close