403-blogKultúra403

Őrjöngő drogos kínai gyilkolt meg egy tanárnőt a VI. kerületi kórház Covid-osztályán. !!Frissítés!!! – lehet, hogy nem is drogos!!s

Bűnügy-emberölés
Meghalt az a nő, akit egy Covid-osztályon szurkált meg egy kínai férfi,  – erősítette meg a sajtóértesüléseket az MTI-nek a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyelete.

A bűncselekménnyel gyanúsított 37 éves kínai férfi letartóztatását kedden rendelte el a bíróság.
A BRFK szombaton közölte, hogy aznap délután egy VI. kerületi kórházban sebészeti ollóval többször arcon és mellkason szúrt egy másik beteget egy Covid-osztályon ápolt, kínai állampolgárságú férfi. A gyanúsított kirohant az osztályról, a biztonsági őr megpróbálta visszatartani, de a támadó őt is megsebezte a kezén – írták. A Fővárosi Főügyészség később azt közölte, azért kezdeményezik a férfi letartóztatását, mert szerintük a gyanúsított jelenléte a büntetőeljárásban csak így biztosítható, az eset körülményei alapján pedig a bűnismétlés veszélye reális. A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően úgy döntött, hogy a kényszer intézkedést az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kell végrehajtani.
A rendőrség az ügyben későbbre ígért tájékoztatást. Tette közzé az MTI

 


 

A blikk értesülései szerint drogfüggő volt és elvonási tünetei voltak, ezért támadt rá sebészollóval egy lélegeztetőgépen lévő nőre a kínai állampolgárságú férfi a Honvéd kórház Covid-osztályán – értesült a Blikk. Továbbá arról is írtak, hogy az eset előtt már megtámadott egy másik embert is, de akkor a személyzet megakadályozta, hogy súlyosabb sérüléseket okozzon. 

!!Frissítés!!  A hvg tette közzé, hogy a Gál Sándor szerint egyelőre semmi nem bizonyítja, hogy a támadó kábítószerfogyasztó lett volna. Az ügyet ezért szakértőkkel együtt vizsgálják, hogy kiderüljön, mi válthatta ki a bűncselekményt.

Vajon mi történhetett az emberrel ha nem is volt drogs? – ez egyelőre rejtély… lrehet, hogy símán meglágyult az agya?

Kínában senki nem lett volna ilyen szerencsés fordított esetben, hogy elmegyógyító intézetbe viszik az eset után, a gyilkosság büntetési tétele általában halál, tehát nagy valószínűséggel a halálsorra vezetett volna az őrjöngő férfi útja. Kínában nagyon súlyos büntetés jár a drogbirtoklásért és csempészetért, de a használatáért is, már 50 gramm kábítószer birtoklásáért is halálbüntetést lehet kiszabni. A kínai hatóságok különösen az elmúlt pár évben kezdtek nagyon beszigorítani, Pekingben és nagyobb városokban egyre több a razzia, melyek alkalmával a bárokban és egyéb szórakozóhelyeken rajtaütésszerű drogteszteket is tartanak.

Kínából származik a világon, de különösen az Egyesült Államokba küldött fentanil nagy része, ami számos halálos túladagoláshoz vezetett már és bizonyítottan több áldozata van már mint a “rettegett” heroinnak…

Az “olcsó kínai” a narkóban is megjelent…

Az új pszichoaktív anyagok 2008-2010 táján jelentek meg a serkentőszerek kínálatában. Akkoriban a többi között a MDPV és a mefedron vált a legismertebbé, mindkettő mint növénytáp bukkant fel a piacon. Nem sokkal később, 2011 körül érkezett a JWH-018, melyet „biofűként”, azaz legális gyógyfüvekből összeállított, veszélytelennek mondott növényi keverékként kezdtek terjeszteni. Rövidesen kiderült, hogy valójában ez egy szintetikus kannabinoid és összehasonlíthatatlanúl kártékonyabb a hagyományos kannabisznál. Ezeket az anyagokat legtöbb esetben Kínából hozzák be az országba és az EU-ba is.

A tavalyi évben a „4fmdmb-bica” elnevezésű “szintetikus kannabinoid” jelent meg több ember életét is követelte, az elhunytak általánosan  23 és 36 év közötti kábítószer-használók voltak.

A bika néven ismert szerből néhány kattintás után egyszerre akár 20 kilogramm is rendelhető kínai internetes oldalakról. De ugyanezt a bika elődjeivel is könnyedén megtehették a felhasználók.

Címkék
Back to top button
Close
Close