403-blogGazdaságKörnyezet

Úgy tűnik, hogy tonnaszám próbálták a “ganyét” eladni ehető húsként :(

A Nébih több mint 10 tonna húskészítményt vont ki a forgalomból Csongrád megyében.

Ön is átélte már ezt az “élményt”?

Mikor verejtékezik, szédül, forog a világ, a wc-ről nem mer felállni. Mikor étkezés után gyakorlatilag 10-15 perccel küldi a szervezete a jelzéseket, hogy valami nem jó, hányinger, vagy hányás, majd 5-10 órán keresztül éjjelbe nyúló szenvedés következik… A szervezet reagált, mert baktériumokkal/kórokozókkal megmérgezték…

Aztán elkezd pörögni az agy, elképzeli, hogy egy dögkútból ettem, vagy esetleg egy vágóhídi munkás nem tartotta be a higiéniai előírásokat és szarás után talán nem mosott kezet  – hányás és közben a teljes megaláztatás érzése… Kicsit jobb, kiráz a hideg, verejték – ez ebben az állapotban már majdnem kellemesnek mondható… Majd ismét hascsikarás… rohanás a budira, fosás… “inni kellene mert kiszáradok”… víz bevitele – azonnal rohanás a wc-re… Ez megy addig, míg hajnal 5-kór végre a fáradságtól és a kiszáradástól el tud ájulni az agy… 🙁

Az elmúlt nyáron személyes tapasztalatom szerint 3 alkalommal találkoztam olyan húskészítménnyel ami feltehetően romlott volt. Két alkalommal fosott a család, egy alkalommal pedig ki kellet dobni a húskészítményt, mert olyan büdös szaga volt – ez a jobbik eset, ilyenkor csak kiadós kézmosás és edénytisztítás vár ránk… (mind a három alkalommal másik üzletben vásároltunk)

Nem kívánom senkinek, hogy átélje! 

Budapest, 2020. szeptember 22., kedd (MTI) – Több mint 10 tonna, részben lejárt fogyaszthatósági idejű húskészítményt semmisíttetett meg, illetve vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy Csongrád-Csanád megyei húsüzemben – közölte a Nébih kedden az MTI-vel.

Azt írták, a súlyos élelmiszer-higiéniai és nyomon követési hiányosságok miatt az egység tevékenységét is azonnali hatállyal felfüggesztették. A 12,6 tonna termék fogyaszthatósági, illetve minőségmegőrzési ideje lejárt, valamint nyomon követési hiányosságokat is találtak az ellenőrök.
A hatóság elrendelte az állati eredetű termékek megsemmisítését, valamint a létesítményben előállított, még érvényes minőségmegőrzési, illetve fogyaszthatósági idejű termékek visszahívását a forgalomból. A kifogásolt termékek elszállítását a helyszínen ellenőrizték a Nébih szakemberei.
Az ügyben eljárás indult, a szegedi egyéni vállalkozó a jogsértés miatt milliós nagyságrendű bírságra számíthat – írták. Közölte az MTI.

Back to top button
Close
Close