403-blogKülföldi hírek

Frissítve: Eljárás indulhat Trump ellen. Itt a közzétett beszélgetés.

Ma publikálják a telefonbeszélgetést.

Ma fogják publikálni a telefonbeszélgetést, melyről a The Washington Post és a The New York Times amerikai napilap múlt csütörtökön, illetve pénteken meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt írta, hogy az amerikai elnök az említett telefonbeszélgetésben állítólag nyomatékosan arra kérte Zelenszkijt, hogy indítson vizsgálatot Joe Biden és fia ellen.

Az ukrán külügyminiszter tagadja, hogy ilyen dolog történt volna és Trump is nyomatékosan tagadta a vádakat, megszokott módon a twitteren tett bejegyzéseiben kommentálta a hírt.

Joe Biden-t úgy emlegetik Ukrajnában, hogy a demokraták köréhez köthető.

Tramp ezeket írta a twitteren:

Majd meglátják, hogy az egy nagyon baráti hangvételű és teljesen helyénvaló beszélgetés volt

– írta az elnök kedden a Twitteren. Hozzáfűzte:

nem volt nyomásgyakorlás és nem volt +valamit valamiért+, mint Joe Biden és fia esetében.

Lindsey Graham, dél-karolinai republikánus szenátor – akit Donald Trump egyik közeli szövetségeseként tartanak számon – egyik nyilatkozatában kedden úgy fogalmazott: a beszélgetés leiratának nyilvánosságra kerülése “történelmi esemény lesz”


Mire lehet számítani? Lehet, hogy ez barba trükk?

Lindsey Graham megnyilvánulása nem lehetett véletlen. Azonban azt, hogy pontosan mire utalt nem lehet tudni még. Úgy tűnik, hogy mindenképpen nagyot fog koppanni valaki.

Ha kiderül, hogy tényleg utalt Trump arra amit állítanak a lapok, akkor bizony magyarázkodnia kell,. Azonban ha dezinformációra ültek fel a fent említett újságok és a demokraták is, akkor ez egy hatalmas nagy szívatás és akkor ez már feltehetően előkészülete a 2020-as választásoknak – ugyanis a New York Times és a Washington Post két nagyon jelentős napilap az USA-ban. A Washington Post volt az a napilap melynek cikkei alapján a Watergate-botrány is kiteljesedett az 1970-es évek elején. Bob Woodward és Carl Bernstein cikksorozatot írt az üggyel kapcsolatban, mely végül a republikánus Nixon elnök lemondásához vezetett. Tehát a sztori akár fordítva is elsülhet és innentől kezdve a közvélemény kevésbé fog hitelt adni hasonló híreknek – azokat joggal fogják a jövőben mende-mondáknak titulálni. 

A továbbiakban még érdekes sztori lehet az is – hogy vajon honnan jutott információhoz a “titokzatos valaki”?

Itt van Donald Trump telefonbeszélgetése egyenesen a Fehér Házból:

Többek között elhangzott, hogy mennyi mindent tett meg az USA az utóbbi időben Ukrajnáért és, hogy Európának többet kellet volna tennie mint amennyit tett.

Idézet a szövegből:

…Sokat beszélnek Biden fiáról, hogy Biden megállította az eljárást és sok ember szeretne többet tudni erről. Ha megtennének mindent amit tudnak a fő-államügyésszel, az nagyon kedves lenne…

…Biden azzal kérkedik, hogy Ő állította meg a eljárást. Jó lenne ha utána tudna nézni, mert ez szörnyen hangzik számomra… – D. Trump

 

Címkék
Back to top button
Close
Close